torsdag 9 augusti 2007

INSKOLNING

BILD FRÅN CYPERN.




Åhh stora stora tjejen!


Det går än så länge JÄTTE bra. 2:a dagen idag iför sig så vill inte ta ut ngt i förskott. Gick ifrån i en 15 min idag. Satt å drack en kopp kaffe i fika rummet på dagiset, Jätte skönt sådär på morgon kvisten.. kl va "bara" ca 10. Men det e ju den tiden vi har ätit frukost de senaste veckorna.. Nu blir det ändring på det´ra. Om lite mer än 1 vecka så har jag arbetat i 4 timmar vid den tiden. (matematik övning: börjar alltså arbeta redan kl 06 på morgonen.)


Men det ska bli kul att komma tillbaks i arbetslivet.. driva lite me kinderna å så. Hoppas innerligt bara att det går bra för Leia. Tänker, men NÅN dag så kommer vä tårarna.. eller.. kommer Leia inte att vara ledsen EN ENDASTE dag...? Kan sånt hända? Vill helst tro att hon är en "sån". Hmm John kommer ju att lämna på morgnarna... e det han som kommer att få ta smällen?


Imorrn ska han iallafall följa med till dagiset å kolla lite hur det ser ut å så. Kan ju vara bra så att han liksom vet vart han ska lämna henne...Shit pomfritt!! Lilla tjejen SKA alltså in på dagis. När jag sitter så här på kvällskvisten å tänker, så känns det skiit läskigt, men när jag väl har varit dä med henne så känns det hur naturligt som helst! Skumt...Jag försöker att printa in, -hon har ju bara såååå kul där!


Nog om det.. 8 dagars inskolning kvar.. Blir jobbigare nästa vecka. John börjar arbetet å han har bilen....hur ska det gå när jag ska infinna mig på dagiset med Leia redan kl 09, eller de 2 sista dagarna..redan kl 08!! Då Måste jag nog ha bilen. Visst, det tar ju bara ca 10-15 min att knalla dit.. men ändå..sååå tidigt. hmm tål att disskuteras...


Köpte en stooor påse lösvikts godis idag.. mohahaha så här ska gottas. Vi ska kolla på nån film nu när Leia snart har somnat...


Imorrn e ´re utgång som gäller för oss i mamma gruppen... skoj skoj!

Mer om det på lördag...


haj haj!

måndag 6 augusti 2007

bagaget e hemma!


Äntligen!! Det var nästan så att jag slutat att hoppas! Skönt! Började oroa mig för att alla bilder från kameran var borta som finns i datorn som åg i bagaget! OERSÄTTLIGT, om dom skulle försvinna..ALLA bilder på Leia.. puhh tur att väskorna kom! Å tack mamma som ringde och fick tag på dom .. piiiip som hade hand om bagaget. Som VI har ringt utan att få ett svar!

Nåja nog om det.


Semestern har i stort sett vart super skön!

Badat i massor! Leia älskade det! Solat dessvärre lite mindre. eller så gott det gick iallafall. Så ngn super solbränna blev det inte. Dagarna såg likadana ut: mobilen ringde ca 07.. upp å lägga handdukar vid poolen så man får ngn plats.. upp å somna om tills alarmet slogs igång kl ca 09.. Så vi kunde äta frukost då den serveras fram till ca 10. (de första 2 dagarna missade vi den..) Efter frullen, upp till rummet å svira om till badisar å smörja smörja smörja med lite solskydd..Ner till poolen. Plaskade fram till ca 12. Johns vattenpolo startar. Leia å jag myste å tittade i lite böcker fram till ca 12.30. In till lunchen, John kom strax efter. Efter lunch tog John upp Leia till rummet så hon får sova svalt (Han passa de på å kolla på film undertiden). Ca 2 timmar kom de ner till mig som slappade i solstolen. Mera bad! Lite glass å sen var kl ca 17-18. Upp på rummet å påbörja duschningen...Leia stog lääänge..favvis sysselsättningen efter badet. Vid ca 19.30 middagsdax. Efter det ibland promenad, ibland gungade vi lite, ibland sprang runt...Somnade runt ca 23-34 varje kväll..inklusive Leia...


De sista 2 dagarna till bringade vi på en liten klinik. Leia fick i sig ngn basilusk, började med feber sedan diarré å sen kräkning. Vi ringde till doktorn från hotellet, hon kom å hämtade oss. Leia fick dropp. Hemskaste jag har vart med om tror jag. Hon stortjöt å jag me. Uschan bushan! Inge kul alls! Men lika glá va hon för dé. Blev lite små tjurig på att man var tvungen att följa efter henne med dropp ställningen bara. Men i stort sett gick allt bra, Samma dag vi skulle hem blev hon utskriven. Var nära att vi inte kunde åka hem, men kräkningarna hade avtagit.. så doktorn släppte oss. Raka vägen till hotellet för att packa! 2 timmar innan bussen kom!Stress stress...

Leia var så matt efter att knappt ha ätit på 2 dygn. Hon sov hela bussresan till flyget. (ca 1 timme)I princip hela flygresan. Väl hemma gav vi henne majsvälling... å upp kom det! Raka vägen till huddinge sjukhus... Där gav de oss vätske ersättning med majsmjöl smaksatt med lite saft. 5ml per 5 min. Å det behöll hon i maggen. Kom hem igen ca 02. Å sov gott gjorde hela familjen.


Så nu börjar vardagslivet igen... Leia tycker nog att det e lite små konstigt att sova i eget rum, hon vaknar på nätterna å ropar "mamma". Hoppas att det lägger sig, men det e klart, hon har ju sovit i samma run som oss i 2 veckor.


På Onsdag e det dags för invänjning på dagis... Puhh jösses, lilla tjejjen e stor!


j VA SÄGER MAN, DET E BARA TILL ATT NJUTA DE SISTA "MAMMA" dagarna.... innan arbetet börjar...


puss på er!