fredag 11 maj 2007

en heldag ute..


Idag har vi varit ute typ heela da´n känns det som. Det började med en promenix till vivo för att inhandla mjölk till kaffet... överlever inte annars..


På hemvägen stannade vi till vid en större lekpark en bit från oss. Så Leia fick springa av sig lite. Våran granne dök upp... Hennes son William är ca 1 månad äldre än leia. Så de fick leka. Efter ca 1 timme så knallade vi hem alla 4. Det var dax för lunch för både William å Leia. Vi mammor bokade för fika på hennes altan när barnen hade somnat, jag tog med mig en påse nybakt från igår. Där satt vi å pratade å fikade i ca 2 timmar sen vaknade Leia. Hämtade henne å fortsatte ut i lekparken.
William slog däremot rekord...han sov i 3 timmar!!! Sen kom de med ut. Det e sååå skönt med min granne...(minns inte hennes namn däremot..piiinsamt!!) hon e så genomgo! Vi bestämde att i sommar blir det vin å alfapet på hennes altan när barnen sover!! Ska bli så kul, känns som jag längtar till sommaren bara för det!


Imorrn har vi städdag här på gården, får se hur många som deltar... har hört att det tyvärr inte är så många som hjälper till..eller rättare sagt, tar sitt ansvar...hmmm

Grannen å jag sa att vi ska minnsann rusta upp lekparken, tänkte måla den lite.. om det finns färg vill säga. Nu ska det bli ordning!!


nä nu är det soffan å lösgodis som gäller. John är uppe å nattar Leia.


Puss å mys på er!
http://www.myheritage.com

torsdag 10 maj 2007

Fin fint!!

Han påbörja bakningen innan Leia vaknade. Men för henne var det helt ok att jag stod å knådade.. sjysst!!




Hon knallade runt å var sååå nöjd så.




så resultatet. Å jag lovar!! Dom vart smaskens!!!




tog bara bild på kanelisarna.


Bob Sinclair - Sound Of Freedom

Blir man glad eller..?

Baka baka baka...

Jahapp.. Idag slog vi alla 3 upp ögonen kl 8 i vårt sovrum..( Leia bar jag in till oss inatt...)

Det tog lite tid för pappa John att fokusera å verkligen förstå att kl var faktiskt 8... å den tiden ska han sitta i bilen påväg till arb... efter 10 min var han på sin plats..i bilen. Hans ord innan "hejdå" va: Just det det är min tur att ha med mig bakat imorrn......



Med andra ord.." Moa" ska baka idag.. Men det gör inget, tycker att sånt är skoj. Värre svar fick jag när jag ställde frågan... till hur många pers ska jag baka.... John svarar.... vet inte.. Å dörren stängs. Ehhh jaha där sitter jag mitt i sängen å kliar mig i rufset..



Väl nere i c bestämmer jag mig för att baka dubbelsats av kanelbullar å muffins.. kan vara bra att ha hemma i frysen med! När vi står å väntar på bussen hem från c ringer Bella.. Johns kusin. Hon e med där, hon kom med hem på en kopp kaffe.


Kl ca 12.30 somnade Leia som en stock å ja nu sitter jag här.. som alltid när hon sover. Datorn är ju som en slags magnet då. Det är nog en bättre idé att börja baka istället...




Kommer med en UPDATE, om hur bakningen gick å utseendet....




ta´ta så länge.

onsdag 9 maj 2007

blir alldeles rörd...


inga ord...

onsdag = Top model...

..så var det onsdag igen... härligt! Top Model dags! Har nog följt alla säsonger av den serien!! Me like!

UPDATE: Jahapp då åkte Amanda ut i gårdagens Top model..men det hade jag gissat... Nu börjar det bli lite klurigare att förutse vem som vinner ...



Blir det Melrose, som verkar sååå självupptagen å perfekt..men blir dock väldigt bra på bild!


Eller Eugena.. som ser ut som en fisk på varje bild... finns inget där liksom..men börjar att arta sig något nu på slutet...


Eller slutligen CariDee , som enligt mig verkar mest normal..om man nu MÅSTE välja... Blir ju självklart med väldigt bra på bild....


CariDee Eugena Melrose


Jag chansar på att Melrose vinner.... grrrrrr!!!

Shiit såg vem som vann nu på nätet när jag kollade efter bilder.. Grrr!




Idag hade jag tänkt att jag å leia skulle gå till öppna förskolan i tullinge, det var jätte länge sedan vi var där. Skulle ta en promis dit så Leia kunde sova i vagnen. Hon tar ju lite tid på sig att somna i den nu för tiden...å det e inte så jätte poppis att va där om hon inte har sovit. Kan lätt bli grinigt då.Men det var ju jätte tråkigt väder tidigare idag så jag messade Emma och frågade om hon skulle dit. Troligtvis så skulle hon inte det. Jag bjöd då HIT henne å Erika istället. De kom vid ca 13. Barnen lekte massor. Det var nog första gången som de verkligen lekte alla 3 tillsammans. Leia å Seth gick å ropade "PAPPA". Å gick in i Leias lilla hus. "mamma, pappa, barn såg det ut som de lekte...vi mammor satt å fikade och skrattade gott.
När kl blev ca 17 så började dom att bege sig hemåt. Så kul att ses! Vi har så kul tillsammans! Nästa onsdag ska vi ta en utflykt till skansen om vädret tillåter.

Men ikväll som sagt.... TOP MODEL!!

hos äldsta syrran....

BILD: syrran å svågern... ska på maskerad.. thank good...
I går dealade jag med maken om att jag skulle få ha bilen igen.. så kunde han ta den resten av veckan till arb. Så jag gasade iväg till Sussi (syrran) i årsta havsbad. Hade tänkt att vara ute på deras tomt en heldag. Men solen värmde ju inte direkt.. riktigt kyligt.


Jaja nu var jag ju där så det var bara att göra det bästa av det bästa... Åt en goooo lunch!! Suchi hos sussi...*fniss* Sen tog vi en promis. Den ledde ner till havsbadet. Vi hade planerat att vi skulle göra lerkrukor lite fina med hjälp av stenar å kakel fix...

Så plocka sten var vad vi gjorde. Väl hemma hos Sussi igen så hade Leia somnat i vagnen å¨vi satte igång med pysslet.... Blev ju inte riktigt lika fint som i tidningen som vi hade fått tipset ifrån...Men de kommer ju inte att blåsa iväg iallafall... (syrran.. du vet va jag menar ..)




På hemvägen stannade vi till på Willys å handlade lite.

Slängde ihop en pasta sås till middag som jag å Leia avnjöt på altanen. Med lite texas glass till efterrätt


MMMMMM!!!

måndag 7 maj 2007

måndag...




...vaknade, blää grått å trist ute. Men såg att bilen var hemma...! Jippie. Ringde genast upp syrrorna...Sussi skulle jobba, men Tina var hemma..mamma ledig hon med ju! Så efter frullen så drog jag å Leia iväg. Var framme vid 10 snåret. Kl ca 11 kom Tevfik hem från hans arb. Då åt vi lite lunch å sen tog vi alla en promis. Jag å Tina fortsatte upp til C å tog en kaffe. Tevfik åkte därifrån till arb igen....

Gick sedan med Tina å hämtade Malin från dagis. Malin tycker nog det e lite roligare att leka med Leia nu när hon kan gå. Tror iallafall att Leia tycker det är lite roligare. Kl ca 17 åkte vi hem å jag lagade korvstroganoff... en av Leias alla favvisar!
bild: Leia får en bamse kram av kusin Malin! Lite smått förvånad....
Får se hur vädret blir imorrn då.
Bild:Kusin Leo... alltid lika glad!

Nu ska jag iallafall kolla på
desperate houswifes!
Bild.snyggingarna kan inte slita sig från spegeln...


Mamsen, Kom snart!!
Du kan ju faktiskt sova här!!!

söndag 6 maj 2007

SÖNDAG



happ...så var det söndag IGEN! Veckorna går ju 17:tsingen så snabbt!!




Johnpan har åkt & inhandlat saker så vi kan grilla till middagen!! Invigning! GÖTT!!




Leia somnade nu så jag kan sitta här å fixa lite.


Ni "tjatar" om mina favvis bloggar... nyfikna? Lägger upp en lista vid sidan om. ---->




Igår fyllde kompisen Mia hela 27 år!! Själv e jag 26 ett par månader till!! Så hos henne bjöds det på tårta igår. Leia var hemma med pappsen. Skönt å få lite egen tid med brudarna! Så man inte behöver springa efter en ...något nyfiken Leis!! Vi satt iallafall hemma hos Mia å tjöt av skratt mest hela tiden! Det var riktigt kul att få se er igen tjejjor!! Ehh å du Sanna om du läser det här... hur mår du idag? Ont i håret kanske...? Glömde såklart min kamera hemma men ska be min kära vän Nathalie om några så ska jag lägga upp ett par här på sidan!




Vi bestämde en EGEN dag me, den 5 juni varje år så SKA vi ses! En kul å bra idé tycker jag!!


Kom hem vid ca 23 inatt..lite halv läbbigt att köra vägen från tungelsta å hit till tumba när det e mörkt. Massa med fartdårar på vägen... (mamma: jag kör jätte försiktigt!!)




nu ska jag fixa listan rå.


Kram på er!!
EGET COLLAGE: MED BILDER FRÅN GOOGLE