onsdag 16 maj 2007

SKANSEN




En så skön dag idag! Jag å Leia såklart.. tog 09.08 tåget, Emma å Lea klev på i flemingsberg. Vi åkte till skansen. Både Leia å Lea var heöl nöjda när de sprang omkring på lillskansen. Tyvärr fanns det inga kattungar eller kaniner att se men det fanns super söta små kycklingar å ankungar, lite olika fåglar... Efter ett tag så gick vi vidare till björnarna å de andra djuren. Sen LUNCH. Bägge 2 var super trötta å somnade efter en stunds vagnande. Jag å Emma satte oss i solen på en trapp som en fasan typ ägde.. man fick passa ryggen så att den i smög sig inpå. Men den verkade tycka att det var OK att vi satt där.


Efter att vi hörde ett "SMACK" på marken... strax intill oss.. (fågel bajs..) Så bestämde vi oss för att gå vidare. Lea vaknade efter ca 20 min å tyckte att hon hade sovit klart.. Trodde däremot att Leia skulle sova ett bra tag..men icke! Skansen kan man ju inte missa.. så hon slog upp ögonen efter ca 30 min.. pigg å glad som en.. ja.. en glad tjej helt enkelt! Vid ca 15 så gav vi oss iväg. Promenerade till kungsträdgården å såg att det skulle ske ett sk "stilettklacksrace.." Jag hade hört det på radion men inte lagt det på minnet... Så vi stannade å kikade..


Dessa små tjejjer med kortkort som rusade..hmmm vad gör man inte för att få 100 000 kr att shoppa för, ja det var första pris!! Nästan så man blev lite sugen på att låna ett par pjuks.. Stannade bara å tittade på 1 race. Men Leia trivdes bra. Hon knallade runt där helnöjd iklädd sin DIVA tröja..passande! Lea hade slocknat i vagnen. Sen svängde vi in i gallerian å köpte en present åt Erika som fyller år imorrn! GRATTIS tjejjen..!! Hoppas du blir gla´ för presenten!!




Sen bar det av hemåt med pendeln å först då kände jag av lite i fötterna. En HEL dag ute! Å så skönt väder. Perfekt.




Väl hemma åt vi lite spaghetti å köttfärsås. När vi var klara så kom pappa John hem å med sig hade han Zargon. (kusin)




De lajjade med Leia ute på balkongen å jag gjorde caffe latte.


När Zargon satte Leia i gungan så hör å häpna.. stackarn somnade.. i gungan. HIHI! Stackarn! Så utmattad av dagens bravader! Men hon sov ju bara en 30 min på hela dan. Skruttan. Men höll ändå skenet uppe! Måste tyda på att hon med tyckte att dagen var skojsig. Så det var bara på me´ pysijamasen å till att fixa välling.




Ikväll är det dags för sista avsnittet av TOP MODEL. Å premiär avsnittet för PUSSYCAT DOLLS... Min dag alltså! Älskar sådana program!!




Imorrn är John ledig!! SKa se om vi hittar på nåt skoj.. om vädret tillåter!


Kram på er..




tisdag 15 maj 2007

Gjorde en bild..


Bilder från när vi var hos syrran i årsta havsbad.. tagna med mobilen...


Blev jätte fina kort.


Satte ihop en liten scrap bild...

Leia

Går runt i lekparken...

Leia

från mobilen...

atchooo!!


Här är det en förkylning på G.. Jag är så täppt så täppt. Hoppas inte att Leia blir smittad bara, det finns inget värre än när hon e förkyld (eller .. jo det finns det nog..) tycker så synd om henne bara.


Igår när Leia sov så kom Johns faster upp med Johns kusins barn Ninos. Hon var barnvakt å då hennes dotters son.. Johns kusin, för er som inte hängde med, eller orkar tänka. De var iallafall här i ca 1 timme. Leia vaknade när de kom, av ringklockan.... Hon var sååå blyg, släppte mig inte första kvarten, lilla snuttan. Men sen lekte dom. Ninos e en riktig liten vilding! Han blev alldeles till sig av alla leksaker. Han har aldrig varit uppe i Leias rum förrut. vi har bara varit här nere när de har kommit på besök, men det var ett bra tag sen sist.


När de hade gått så åt vi lite mellis å sen knallade vi ner till lövhplmens lekpark en bit härifrån. Den är lite större än den vi har här utanför. Där filmade jag lite grann... Du ser filmerna ovanför detta inlägg.. (2 st) Sen gick vi hem å lagade lite psta som Leia säger.. (pasta) Hon e lika galen i det som jag.


Återkommer senare ikväll om dagens händelser... Inget speciellt, men någonting ska jag skriva...

kram!

måndag 14 maj 2007

Lose weight in Photoshop (makeover)

MAGIC...

åhhh vilket härligt väder vi har...

NOT!! Usch å fy å allt!!


Hade planerat att det skulle bli bra väder så vi kunde knalla ner till den stora lekparken som Leia tycker det e jättekul att leka i. Men icke då! Fick till att bli en inne dag.. Får se om det klarnar upp senare. Det ser ganska mörkt ut här, så det e lika bra på at sluta att hoppas på det.


Igår tog jag av Leias alla kuddfodral till sin myshörna å tvättade... va dags för det kände jag..

(min mamma har sytt alla!!)


Så nu är det fint igen! Bytte plats på hennes fina piano med..så nu står det i all sin prakt under fönstret istället. MYCKET BÄTTRE.

(pianot, present från bästaste mamma/ mormor/ svärmor.. ja ALLT)


avslutar med en bild på Leias rum.





söndag 13 maj 2007

ang städ dagen...


Blir så less på människor som inte kan ta sitt ansvar!! Vuxna människor, som inte går ut å tar en kratta å hjälper till. Det var jag å grannen å ett fåtal till som var ute, men efter ca 3 timmar så var det bara vi 2. De andra verkade tycka att det var klart... Man skulle ju kunna hålla på i evigheter. Vi tog för oss lekparken. Så mycket skit rent utsagt! Blir så jäkla irriterad på ung...piiiip som inte kan slänga sitt piiiip godis papper eller liknande i papperskorgen!! Nu är det fint där! Får se hur länge det håller å jag lovar att det är jag som står fastklistrad på balkongen å spanar efter om nån slänger nåt på marken.
Undrar om jag blir en sk BITCH MAMMA....
Idag söndag så har det varit en slöar dag.. förrutom att jag har städat hela huset...
Leia var vaken i 2 timmar inatt. Så jag kände mig inte direkt utvilad idag. Sov med henne i 2 timmar på dagen men verkade inte räcka för mig. Håller tummarna för att hon sover som hon ska inatt! Tror/hoppas att det är tänderna.. att det e därför hon beter sig så underligt.
Å inte nog med det, vad var det för en urusel esc i går? Ruttnade totalt. Tur att jag slog av teven innan omröstningen så man inte tvingade sig själv igenom den.
kram å puss på er alla!